KAYSERİ YAĞLAMASI
uzun süredir bloğumu ihmal ettim, tarifler birikti ama onlara sıra gelmeden bu akşamki yemeğimi paylaşmak istedim. yağlamayı merak ederdim daha önce hiç yememiştim. niye yapmadım diyede kendime kızdım. deneyin derim:)))
MALZEMELER
BAZLAMA
... 1,5 su bardağı ılık süt
... 1 su bardağı ılık su
... 3 yemek kaşığı sıvıyağ
... 1 paket kuru maya
... 1 tatlı kaşığı toz şeker
... 1 tatlı kaşığı tuz
... aldığı kadar un ( 5 veya 6 su bardağı)
KIYMALI SOS İÇİN
... 750 gr dana kıyma
... 2 büyük kuru soğan
... 1 tatlı kaşığı domates salçası
... 1 tatlı kaşığı biber salçası
... 4 tane domates rendesi
... 3 tane ince kıyılmış sıvri biber
... 125 gr tereyağ
... 3 yemek kaşığı sıvıyağ
... tuz, karabiber, yarım çay kaşığı tarçın
... maydanoz
... süzme yoğurt, sarımsak
YAPILIŞI
... bazlama malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanması için üzerini örterek 45 dakika bekletin.
... kıymayı genişçe bir tencereye koyun , suyunu çekene kadar kaşığın tersiyle iyice ezerek kavurun. kıyma suyunu çekince küp doğranmış soğanları ilave edin. daha sonra sırayla yağları, biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip kavurun. rendelenmiş domatesleride ilave edip kısık ateşte pişirin. en sonunda 1su bardağı kadar su ilave edip 2 taşım kaynatıp altını kapatın.
... mayalanan hamuru 16 adet beze olacak şekilde bölün tavanızın büyüklüğünde açıp arkalı önlü yağsız pişirin.
... servis tabağına 1 kaç bazlama, 1 kat kıymalı harç olacak şekilde dizin ( ben 8 kat yaptım 2 ayrı yağlama yaptım) keskin bıçak yardımıyla 4 e bölün, üzerini maydanozla süsleyip ortasına sarımsaklı yoğurt koyup servis edin.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Ne kadar güzel bir tarif, çok lezzetli olmuştur. Görüntüsü de mükemmel...))
YanıtlaSilÇok merak ettiğim ve çok yapmak istediğim bir tarif.. Ellerinize sağlık...Sevgiler...
YanıtlaSilBen çok seviyorum bu lezzeti. Ellerinize sağlık çok leziz olduğu kesin. Sevgiler
YanıtlaSilYapılışı zahmetli,yemesi 5 dakika. Çok adaletsiz :)
YanıtlaSilEn sevdiğim...Sürekli yaparım...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇocukken benim bakıcım Kayseriliydi o yüzden yağlamayı iyi bilirim ve çok severim :) Ağzımın suyu aktı ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilLeziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilay harika etli ekmek gibi olmuş :-))
YanıtlaSilah ülkemizin lezzetleri beni benden alıyor
YanıtlaSil