PASTIRMALI HUMUS
By Unknown On 5.2.16
PASTIRMALI HUMUS
meze türü ve ara sıcakları yapmayı da yemeyi de seviyorum. humusun her türlüsünü yaptım ama pastırmalısını hiç denememiştim, kayıpmış:)))
YAPILIŞI
. 1 su bardağı haşlanmış nohut
. 6 yemek kaşığı tahin
. yarım su bardağı kadar su
. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
. 2 diş sarımsak
. yarım limon suyu
. tuz, yarım çay kaşığı kimyon
ÜSTÜ İÇİN
. 5-6 dilim pastırma
. tereyağı
YAPILIŞI
. haşlanmış nohutları mutfak robotunun haznesine alıp üzerine tahin, limon suyu, zeytinyağı, , tuz, kimyon ve sarımsağı ilave ederek pürüzsüz hale gelmesi için ara sıra su ilave ederek püre haline getirin. malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
. pürüzsüz kıvama gelen humusu servis tabağına alın,
. pastırma dilimlerini ince ince kıyıp tereyağını koyduğunuz tavada hafif çıtırlaşana kadar soteleyin.
. humusun üzerine dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kategori:
antep yöresi,
arasıcaklar,
humus,
meze,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
pastırma,
yeni,
yöresel yemekler
Blogger tarafından desteklenmektedir.
off bu nası efsane bişi oluyo yaaa...... :)
YanıtlaSilPastırmayı çok seviyorum ama pastırmalı humus yememiştim merak ettim :) Elleriniz SAğlık
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilhumusu çok severim ama,pastırmalısını yemedim elinize sağlık
YanıtlaSilEşim nohuttan nefret ediyor ama ben bayılıyorum bir gün o yokken yapacağım sağolun:))
YanıtlaSilFarklı bir tarif,paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilBöyle pastırmalısı çok değişikmiş, denemek lazım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Bu şekilde humus sevmiyorum sade ve zeytinyağlı tercihim
YanıtlaSilHumusa bayılırdım ama pastırmalı hiç denememiştim.
YanıtlaSiloff nefis gözüküyor
YanıtlaSilHumus yaptığım da mutlaka deneyeceğim üstüne ilk duydum ama iye olmasın ellerinize sağlık
YanıtlaSilkayserılı olarak pastırmasız olmaz elınıze saglık :)
YanıtlaSilEn sevdiğimm (:
YanıtlaSil