MALZEMELER
--1 kilo patlıcan
--500 gr tek çekilmiş dana kıyma
-- 1 yemek kaşığı kişniş
-- 1 yemek kaşığı renkli karabiber
--2 diş sarısak
--1 tatlı kaşığı tuz
--4 adet domates
-- 2tane sivribiber
--1 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
--patlıcanları 3 parmak kalınlığında yuvarlak kesip bol tuzlu suda yarım saat bekletelim.
--kişniş, karabiber, sarımsak, tuzu havanda dövüp toz haline getirip kıymanın içine katıp iyice
yoğuralım.
--suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanları yuvarlak tepsiye 2 dilim patlıcan ceviz büyüklüğünde köfte
harcı , tekrar 2 dilim patlıcan tekrar ceviz büyüklüğünde köfte harcı olacak şekilde tepsiye dizelim.
--dizme işlemi bitince patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp kalan zeytinyağını tepsiye dökelim.
--ortasına dörde böldüğümüz domates ve biberleri koyup 200 dereceli fırında ayarı alt kısmına getirip 40
dakika pişirelim. sonra fırın ayarını alt-üst yapıp 15 dakika daha pişirip servis edelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder