ZEYTİNYAĞLI KIZARTILMIŞ ENGİNAR
MALZEMELER
--4 adet enginar
SOS
--1 adet kuru soğan (yarım ay) doğranmış
--5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
--1 yemek kaşığı toz şeker
--1 tatlı kaşığı tuz
--1 tatlı kaşığı un
--2 yemek kaşığı limon suyu
--3 bardak su
GARNÜTÜR
--havuç, bezelye, patates
--dereotu
YAPILIŞI
--enginarları sığ tencereye yerleştirip karıştırdığımız sos malzemelerini üstlerine koyup orta ateşte 40 dakika
pişirelim.
--enginarlar pişince tencereden çıkarıp zeytinyağladığımız kızgın tavada ön ve arkalarını mühürleyip servis
tabağına alalım.
--enginarların kalan sosunda sırasıyla küp doğranmış havuçları , bezelyeyi en son da küp patatesi ekleyip
yumuşayıncaya kadar pişirelim.
--garnütür pişince enginar çanaklarına doldurup dereotuyla süsleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN
ZEYTİNYAĞLI KIZARTILMIŞ ENGİNAR
By Unknown On 22.3.14
Kategori:
arasıcaklar,
ZEYTİNYAĞLI KIZARTILMIŞ ENGİNAR,
zeytinyağlılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
elinize sağlık hiç bu şekilde yapmamıştım
YanıtlaSilenginar kızartması ilk defa duydum açıkçası merak ettim..
YanıtlaSilEnginarı sürekli yaparım ama kızartmasını hiç denememiştim. Teşekkürler tarif için
YanıtlaSil