MALZEMELER
1 kg domates
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
8 su bardağı tavuk suyu veya su
1 kutu (200 ml) krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
1- domatesler ikiye bölünür tepsiye dizilir sarımsaklar eklenir 200 derecelik fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2- fırından çıkınca domateslerin kabukları ayıklaınıp sarımsaklarla birlikte blendırdan geçirilir
3- ayrı yerde tencereye tereyağı eklenip un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. kavurma işlemi bitince domatesler eklenir.
4- su veya tavuksuyu da eklendikten sonra sürekli karıştırılarak kaynamaya başlayınca krema eklenip 5 dakika daha kaynamaya devam edilir.
5- en son tuz ve karabiber eklenerek tencere ocaktan alınır.
6- çorba kaselere konulup kaşar peyniri rendesi ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder