PATLICAN EZME SOS
MALZEMELER
2 kg patlıcan
2 kg kırmızı kapya biber
2 kg domates
500 gr yeşil sivri biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
1- patlıcan, kırmızı biber, sivri biber domates, sarımsak fırında közlenir.
2- közlenen sebzelerin kabuk ve biberlerin çekirdekleri temizlenir
3- bütün sebzeler bıçak yardımıyla ince ince kıyıldıktan sonra tencereye konularak tuz, şeker ve yağ ilave edilir..
4- 20 dakika ocakta pişirildikten sonra ceviz eklenip kavanozlara konulup sıkıca kapağı kapatılarak kavanoz ters çevrilip soğumaya bırakılır.
5- kahvaltıda, çay sofralarında ya da meze olarak ikram ederken üzeri ceviz ve maydonozla süslenip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder