SİMİT
dışarıda kar yağarken sıcacık çayla miss gibi ev yapımı sokak simidine kim hayır diyebilirki. eee o zaman buyrun tarife:)))
MALZEMELER
... 1 kg un
... 50 gr yaş maya
... 400-600 gr ılık su
... 25 gr tuz
... 70 gr toz şeker
... 100 gr sıvı yağ
... 100 gr margarin
... 1 yumurta
SİMİDİN SOSU
... 1 bardak su
... 2 yemek kaşığı pekmez
... 1 paket susam
YAPILIŞI
... öncelikle mayamızı 1 bardak ılık suyun içine koyup köpürene kadar bekleyelim.
... unun ortasını açıp maya dahil bütün malzemeyi koyarak elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.( aman dikkat 1bardak su ve pekmez eklenmeyecek)
... yoğurma işlemi bitince kabımızın ağzını temiz bir bez veya streçle kapatarak hamurumuzun mayalanmasını bekleyelim. mayalanma süresi şartlarınıza ve bulunduğunuz yerin sıcaklığına göre değişebilir.
... hamur eşit büyüklükte 60 grlık parçalara ayrılarak pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurulur
... tezgah üzerine serilen hamur 50 cm uzunluğa gelinceye kadar yuvarlanarak uzatılır.
... tam orta noktası işaretlenerek biraz inceltilip ikiye katlanır
... iki ucundan tutulan hamur kıvrılır ve uçları birleştirilir.
... 1 bardak suyun içine 2 yemek kaşığı pekmezi sulandırıp tabağa alalım
... iki ucundan yuvarladığımız simitleri önce pekmezli suya , sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
... soğuk fırın içinde yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra 180 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
dışarıda kar yağarken sıcacık çayla miss gibi ev yapımı sokak simidine kim hayır diyebilirki. eee o zaman buyrun tarife:)))
MALZEMELER
... 1 kg un
... 50 gr yaş maya
... 400-600 gr ılık su
... 25 gr tuz
... 70 gr toz şeker
... 100 gr sıvı yağ
... 100 gr margarin
... 1 yumurta
SİMİDİN SOSU
... 1 bardak su
... 2 yemek kaşığı pekmez
... 1 paket susam
YAPILIŞI
... öncelikle mayamızı 1 bardak ılık suyun içine koyup köpürene kadar bekleyelim.
... unun ortasını açıp maya dahil bütün malzemeyi koyarak elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.( aman dikkat 1bardak su ve pekmez eklenmeyecek)
... yoğurma işlemi bitince kabımızın ağzını temiz bir bez veya streçle kapatarak hamurumuzun mayalanmasını bekleyelim. mayalanma süresi şartlarınıza ve bulunduğunuz yerin sıcaklığına göre değişebilir.
... hamur eşit büyüklükte 60 grlık parçalara ayrılarak pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurulur
... tezgah üzerine serilen hamur 50 cm uzunluğa gelinceye kadar yuvarlanarak uzatılır.
... tam orta noktası işaretlenerek biraz inceltilip ikiye katlanır
... iki ucundan tutulan hamur kıvrılır ve uçları birleştirilir.
... 1 bardak suyun içine 2 yemek kaşığı pekmezi sulandırıp tabağa alalım
... iki ucundan yuvarladığımız simitleri önce pekmezli suya , sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
... soğuk fırın içinde yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra 180 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık .Bebde beklerim.Sevgiler.
YanıtlaSiltşkler sevgiler geliyorum:)))
SilBayılırım simite ellerinize sağlık sevgiler...))
YanıtlaSilBen de kendi simitimi sendim yaparım. Ellerinize sağlık. Blog gezme etkinliğinden geldim. :) Bloğunuzu da takibe aldım. Sevgiler. :)
YanıtlaSilsüper :) benim hiç böyle marifetlerim yok :(
YanıtlaSilwww.elitstil.com