YUVALAMA ÇORBASI
istanbul'da sogukları yaşadığımız bugünler de içimizi ısıtan çorba. Hangimizin sofralarından eksiktirki çorba. Antep yöresine ait olan bu çorbayı ailece severiz. köftesi, nohutu, önceden hazırlanıp deepfrezede saklandığı için seviyorum bu çorbayı:)))
Gelelim yapım aşamasına
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
... 350 gr siyah çiğ köftelik et
... 2 su bardağı kırık pirinç
... tuz
... karabiber
ÇORBA MALZEMELERİ
... 350 gr iri doğranmış et
... 1.5 su bardağı nohut (haşlanmış kullanabilirsiniz)
... 8 su bardağı su
... 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
... 1 yumurta
... 1 kaşık un
... 4 yemek kaşığı yağ
... 2 yemek kaşığı nane
... 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
... Pirinçi yıkayıp , rondoda bir kez çekelim , çiğ köftelik etle birlikte bir kez daha rondodan çekelim . İçine tuz, karabiber atılır ve iyice hamur gibi yoğuralım.
... Sonra küçük parçalar koparılıp nohuttan küçük parçalar alıp yuvarlıyalım . Böylece hamurun hepsi bu şekilde yuvarlanır. Tencereye bol su konur kaynatılır, içine tuz atılır. Yuvarlanan köfteler, suyun içine atılır ve haşlanır. Haşlanan köfteler süzgeçe alınıp süzdürülür.
... İri kuşbaşı doğranmış etle nohutları tencereye koyup bol suda pişirelim.
... Pişen et ve nohutları başka tencereye alıp haşladığımız et suyundan 8 su bardağı etsuyu koyarak içine haşladığımız yuvalamaları atıp 10 dk kadar pişirelim.
... Diger tarafta 3 bardak süzme yoğurdu derin bir kaba alalım, içine bir yumurta, un koyup mikserle iyice çırpalım. Kaynayan et suyundan bir kepçe koyarak yoğurdu ılıtalım.
... Sonra hazırladığımız yoğurdu et suyunun içine yavaş yavaş koyalım. Yoğurtun kesilmemesi için karıştrarak 10 dk yemeği kaynatalım.
... Son olarak kızdırdığımız yağın içine nane ve karabiber atarak yemeğin üzerine gezdirelim.
AFİYET OLSUN
Ayy bende çok severim bu çorbayı çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için çok tşk. ederim. sevgiler:)))
Silyediğim ve yapılışını gördüğüm yuvalama çorbası güzel fakat sanıırm hiç yapmayı denemeyeceğim çok oyalayıcı :)) afiyetler olsun
YanıtlaSiltşk.ler. maalesef öyle bir günümü buna ayırıp, köftesi, nohutu hazırlayıp deepfreze atıyorum. o zaman rahat oluyor:))))
SilEllerinize sağlık çok severim hem de çok.
YanıtlaSilAfiyetler olsun sevgilerimle.
çok tşk.ler :)))
SilYuvalama çorbası da ne iyi olur dışarıda buram buram kar yağarken...
YanıtlaSil:)))) tşk.
SilEllerinize sağlık bu soğuklarda çorbasız oturulmuyor sofralara..
YanıtlaSileveet bazen yaz gelse de çorba yapmasam derim:))) sofrada banko kışın
SilYapımı zor olan yemeklerin yemesi çok keyifli olur sanırım :) Eline sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilevet hemen bitincede kızıyorum:))) 5 saat yap 5 dakkada bitsin
SilBabaannem yapardı. Bayıldığım bir lezzet.
YanıtlaSiltşk.ler
Siltşk.ler
YanıtlaSilsiyah çig köftelik et? bu kısmı bilemedim dıarıda yemiş ve çok beğenmiştim elinize sağlık
YanıtlaSil