SİYAH PİRİNÇ PİLAVI
By Unknown On 19.4.15
SİYAH PİRİNÇ PİLAVI
dün (18.04.2014) sevgili arkadaşımız ilknurundünyası İlknur Koyuncu Balcı nın davetiyle sezonpirinc in brunch ına gittik. sezonpirinc in birbirinden güzel ürünlerini tanıma fırsatımız oldu. siyah pirinçte bunlardan biriydi. yaptık yedik pek te beğendik. tşkler sezonpirinc ve ilknurundunyası.
şimdi gelelim tarifimize
MALZEME
... 2 bardak sezon siyah pirinç
... 3 yemek kaşığı tereyağ (sıvıyağ veya margarin)
... 6 su bardağı sıcak su (et-tavuk suyu)
... yeterince tuz.
YAPILIŞI
... pirinci her yıkamada 10 dakika suyun içinde tutmak kaydıyla 3 kere yıkayın.
... 1 saat tuzlu sıcak suyun içinde beklettikten sonra iyice yıkayarak 3 yemek kaşığı tereyağında orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaavurun.
... kavurma işlemi bittikten sonra 6 su bardağı sıcak su (et-tavuk suyu da olabilir) ve tuzunu ekleyip kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte pişirin. kaynamaya başlayınca sadece 1 kere karıştırıp altını kısın.
... yaklaşık 45 dakika pişirip suyunu çekince 1 kere daha karıştırıp altını kapatın. üzerine kagıt havlu veya bez örterek 20 dakika dinlendirin. sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN
Kategori:
makarnalar,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
pilavlar,
pirinç,
sezonpirinç,
siyahpirinç,
yeni
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Çok değişik acaba TADI nasıl
YanıtlaSiltşkler. pişirirken mutfağı patlamış mısır kokusu sardı sanki. tadı çok lezzetli yemesi keyifli. tavsiyem içi siyah tencerede pişirmeyin pirinçte siyah olduğu için tencerenin cam kapağından bişey göremiyorsunuz. suyunu çekip çekmediğini anlaamıyorsunuz. ilk defa pişirdiğim için kapaağını çok sık açmak zorunda kaldım:)))
SilEllerinize sağlık. Bende yaptım. Aynı anda denedik sanırım pirinç leri. Sevgiler
YanıtlaSilsizinde elinize sağlık. öyle olmuş:))))
SilSiyah pirinçle sayenizde tanışmış oldum. Ve de çok şaşırdım doğrusu... Ellerinize sağlık.. Sizden not aldıysa tamamdır..:)
YanıtlaSiluzun süredir market raflarında görüp acaba diyordum. dün elime geçincede bugün yaptık. walla güzel oldu:)))
SilAfiyet olsun elinize sağlık Sevda hanım :)
SilMerhaba Nahide hanım, farklı Sezon ürünleriyle olan tarifleri merak ederseniz Sevda hanımınkiler kadar iyi olmasa da blog sayfamızda görüntüleyebilirsiniz :)
SilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu keyifli ve güzel Brunch'ta seninle tanışmak ve sarılmak ayrı bir keyifti benim için.
Afiyetler olsun sevgilerimle.
Öpüyorum seni kocaman. 💟
tşk ederim. aynı düşüncelere sahibim en kocamanından öpüldünüz. sevgiler:))))
SilBöyle bir etkinlikte sizin gibi değerli hanımlarla bir araya gelmekten biz de çok mutlu olduk :))
Silbende de var siyah pirinç ama yapamadım bir türlü bu tarifi deneyebilirim..
YanıtlaSilyemesi keyifli. deneyin derim.sevgiler:)))
SilVakit kaybetmeden deneyin derim :) leziz bir yemek olacaktır
Silsevdacım cok ilginc geldi tarifin bana denmeli .bu aradabeni ara linklemeyi anlatayım sana
YanıtlaSilgül arıyacğım seni:)))
Silharika görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSiltşk ederim:)))
SilSiyah pirinç.. ilk kez görüyorum.. hele o kadar siyah olacağı aklıma gelmezdi.. ama denenmeye değer.. teşekkürler..
YanıtlaSilewet pişince renk daha da koyulaştı ama yemesi keyifli ve lezzetli:)))
SilMerhaba Hatice hanım, Sevda hanımın da dediği gibi "yemesi keyifli ve lezzetli " :))
Sil:)))) gerçekten değişik lezzet.
YanıtlaSilSevda hn müthişssinnn sunum bir harika olmuş ellerie saglık cnm seni etkinlikte görmek ayrı bir keyifti Sevgiler :) LEZZET TRAMVAYI
YanıtlaSilşekercim tşkler. bende seni görünce çok sevindim. sevdim seni:)))))))))))))))
SilEllerine sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSilSezon'un farklı ürünleriyle yapılmış tarifler için bizim blogumuzu da bi' gözden geçirin derim :)
Siluçarak geliyorum:))
Silellerinize sağlık nefis olmuş..
YanıtlaSiltşk. ederim:)))))
SilHiç denemedim siyah pirinci bu tariften sonra mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilGörünümü farklı lezzeti nasıl acaba merak ettim denemek lazım derim iyi ki farklı bloglar her gün farklı lezzetlerle tanışıyoruz ellerinize sağlık afiyet olsun :)
YanıtlaSil