MANTARLI ANTEP FISTIKLI PİLAV
By Unknown On 27.12.14
MANTARLI ANTEP FISTIKLI PİLAV
MALZEMELER
500 gr mantar
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı antep fıstığı
1 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
...pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.
...tereyağ eritilerek sıvıyağda eklenerek küp küp doğranmış mantar ve domatesler ilave edilerek kavrulur.
...pirinç, şeker, tuz, fıstıklar sotelendikten sonra suyu eklenerek kısık ateşte pişirilir. pişme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine temiz havlu kağıt veya peçete kapatılarak demlenmeye bırakılır.
...servis ederken arzuya göre fıstık ,çeri domates, küçük paprika biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder