GERDAN ÇORBASI
yalancı bahardan soğuk kış günlerine geçtiğimiz şu günlerde çorbalar can suyu gibi. bu çorbayı da severek çok sık yapıyorum.
MALZEMELER
... 3 adet gerdan eti
... 6 + 2 bardak su
... 1 su bardağı (250-300 gr kadar) yoğurt
... 2 yemek kaşığı dolusu un
... 1 yumurta
... kafi miktarda tuz
YAPILIŞI
... gerdan etlerini bir küçük soğan ve bir tatlı kaşığı dolusu tane karabiber veya bir çay kaşığı karabiber ilave ettiğimiz bol suda etlerimiz yumuşayıncaya kadar haşlıyalım. düdüklü tencerede de bu işlemi yapabilirsiniz.
... haşlanan etleri didikleyip süzdüğümüz haşlama suyundan 6 bardak suyu tencereye alalım. kaynamaya bırakalım. ayrı bir kabta 2 bardak su, yoğurt, un ve yumurtayı iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
... kaynayan etlerimizin üzerine yoğurtlu harcı yavaş yavaş ilave edip kaynayana kadar karıştıralım. kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
... gerdan eti yağlı olduğu için ayrıca yağ ilave etmiyorum, arzu ederseniz 2 yemek kaşığı margarinde pul biber kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. ev halkı yerken limon sıkıp öyle yiyorlar. hatta oğlum sarımsaklı sirke gezdiriyor:)))
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Bu yağmurlu hava da en güzel yemek nefis bir çorba.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor. Sevgiler
tşk ederim gerçekten severek içilen çorba
SilTam bir kış çorbası. Çocukların boyu uzasın; büyükler sağlıklımkalsın. Elinize sağlık.
YanıtlaSiltşk.ler aynen dediğiniz gibi:)))
SilGerdan Çorbası bizdede çok sevilir. Yoğurtlu hiç denememiştim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilkış için süper olur ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilSıcak sıcak ne güzel olur. Ellerinize sağlık
YanıtlaSiltşkler:)))
Silçok lezzetli görünüyor, kışın çorbanın yeri ayrı, elinize sağlık:)
YanıtlaSilSuanda bircok kisiye sorsaniz bu corbayi bir kere bile yapmamistir.. Ne guzel corba cesitlerimiz var.. Hemde cok saglikli.. Ellerine saglik..
YanıtlaSil