GÜVEÇTE ETLİ KURUFASULYE
kış günlerinde genellikle pazartesi günleri yaptığım yemektir. bu kural bu haftada bozulmadı. yarının menüsünün ana yemeği kurufasulye oldu. torun baktığım için yemeklerimi bir gün öncesinden yapıyorum günlük yemek yapma şansım yok:)))
MALZEMELER
... yarım kilo kurufasulye (ıslatılmış)
... 300 gr kuşbaşı et
... 1 adet büyük baş soğan
... 2 adet sivribiber
... 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
... 3 yemek kaşığı margarın (ben teremyağ gurme kullanıyorum), 1 yemek kaşığı tereyağ
... kafi miktarda tuz
... çeyrek limon
YAPILIŞI
... akşamdan ıslattığımız kurufasulyeyi haşlayıp suyunu süzelim. tencereye etlerimizi koyup suyunu çektirip 3 yemek kaşığı margarin, ince doğradığımız sivribiber ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip soteleyelim.
... domates ve biber salçasını 1 çay bardağı suyla inceltip tencereye ekleyelim. bütün malzemelerin birleşmesi için 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kurufasulyeleri ekleyelim.
... fasulyelerin üstünü 3 parmak geçene kadar suyunu ilave edip çeyrek limonu koyup tuzunu ayarlıyalım pişme süresi size ve fasulyenizin cinsine bağlı. fasulyenin diriliği geçip yumuşamaya başlayınca tek kişilik güveçlere veya büyük güveçe aktarıp tereyağını koyup 200 derecelik fırında 15 dakika daha pişirelim. yanında pilav ve turşuyla servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN
GÜVEÇTE ETLİ KURUFASULYE
By Unknown On 8.2.15
Kategori:
anayemekler,
bakliyat,
kurufasulye,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
tencere yemekleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.
kuru fasulyeyi çok severim hem çok faydalı hem lezzetli :) güveçte çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSiltşkler:)))) sevgiler
SilNefis görünüyor,bende büyük güveçte yapıyorum,tadı daha güzel oluyor sanki.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMilli yiyeceğimiz kuru fasulye güveçte yapıldımi tadindan yenmez ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgüveçte her yemek farklı bir leziz oluyor elinize sağlık
YanıtlaSilNasilda guzel olmustur.. Ellerine saglik..
YanıtlaSil