MALZEMELER
... 3 bardak un
... 1 adet yumurta
... tuz ve kafi miktarda su
... 2 adet tavuk budu
YAPILIŞI
... malzemelerle oldukça sert bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirdiğimiz hamurla çok ince olmayan yufkalar açalım üzerini unlayıp 4x4 kare şeklinde kesip iki ucunu bastırarak ortası açık olacak.
... hamurlarımız bitene kadar bu işlemi yapıp yağladığımız fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızartalım.
... tavukları bol suda haşlayıp didelim. tencerede kalan tavuk suyuna kızaran hamurları koyup makarna haşlar gibi mantılarımızı yumuşayıncaya kadar pişirelim.
... pişen mantıları servis tabağına alıp üzerine didiklediğimiz tavukları ekleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Değişik bir lezzet denemek lazım. Bende kayseriliyim bizde kıyma harcı ile yapıyoruz.Minik minik oluyor.Valla ne yalan söyleyim ben daralıyorum sıkarken ama annem büyük bir sabırla yapıyor:)))Emeğine ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSiltşkler deneyin derim. bide ördek eti vede suyu olursa lezzet patlamsı oluyor:)))
SilElinize sağlık,çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
tşkler.;))))
SilMantının şekli çok güzel olmuş ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilSiz de benim gibi mantıcısınız galiba.
YanıtlaSilsanat eseri olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilEskisehirde mercimekli yaparlar bu mantiyi.. Ellerinize saglik...
YanıtlaSil:)))tşk.ler. gönende haşlanmış nohutta koyuyorlar. hamurun tadı tamamen değişiyor
SilBu lezzeti çok iyi biliyorum.:) ellerine sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilDegisik bir manti olmus,ellerinize saglik
YanıtlaSiltşk.ler. denemenizi tavsiye ederim:)
YanıtlaSil