has be has boşnak olunca evde ağırlık boşnak yemekleri oluyor ama kocca da balıkesir-gönenli olunca saçaklı mantı ve sıkma mantı da sık yapılıyor. ben hamur işini seviyorum yaaa
MALZEMELER
... 3 su bardağı un
... 1 adet yumurta
... tuz ve kafi miktarda su
... 2 adet tavuk budu
YAPILIŞI
... Malzemelerle sertçe bir hamur yoğuralım
... 15 dakika dinlendirdiğimiz hamurla çok ince olmayan bir yufka açalım, üzerini iyice unlayalım. Yufkayı bir ucundan sonuna kadar 4 parmak kalınlığında katlayalım. Şeritler halinde keselim
... 15 dakika dinlendirdiğimiz hamurla çok ince olmayan bir yufka açalım, üzerini iyice unlayalım. Yufkayı bir ucundan sonuna kadar 4 parmak kalınlığında katlayalım. Şeritler halinde keselim
... Şeritleri ortadan ikiye bölelim ki çok uzun olmasın kesilen şeritlerin ununu sirkeleyip yağlanmış tepsiye alalım.
... 200 derecelik fırında alt üst kızartalım
... Tavukları haşlayalım ve didelim
... Tavuk suyunu yufkanın üzerine çıkacak kadar dökelim.
... 200 derecelik fırında alt üst kızartalım
... Tavukları haşlayalım ve didelim
... Tavuk suyunu yufkanın üzerine çıkacak kadar dökelim.
... ocakta hafif sulu kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirelim
... yufkaları servis tabağına alıp üzerine didiklediğimiz tavukları koyup servis yapalım.
AFİYET OLSUN
not. hazırlık aşamalarında resimleri çekemediğim için hamurun katlanış ve kesiliş şekli netten alıntıdır. bilginize:))))
En sevdiğim yemek mantı olunca bi deneyeyim dedim. :)
YanıtlaSiltşkler. deneyin derim. bide ördek eti ve de suyu olursa tam bir lezzet patlaması oluyor
Silçok ilngnç ilk defa gördüm böylesini..
YanıtlaSiltşkler. denemenizi tavsiye ederim:)))
SilBayılırım bu tarife. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor.
Sevgiler
tşkler:))) gerçekten güzel oluyor
Silben böreğini biliyorum mantısıda harika olur elinize sağlık
YanıtlaSiltşkler mantısını da deneyin o zaman pişman olmazsınız.:))) sevgiler
Silİlk bakışta erişte gibi gördüm :) Sonra tarifi okuduğumda farkettim ki çok farklı bir tarif teşekkürler paylaşım için ♥
YanıtlaSilMantıya bayılırım. Bu şekilde tavuklu olanlar da harika lezzetli oluyorlar.
YanıtlaSilDegişik ve lnefis görünüyor.Tavuk eti de lezzete lezzet katmıştır..Elinize saglık.
YanıtlaSilOglum çok sever hele evde yapım şahane oluyor.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilyazın izmir den çok sık geçeceğim. belli bi yerde buluşup fırınlar oğluşuna getiririm:))) aaa mart 20 sınden sonra izmirden geçmem gerekecek bak o zaamanda olur
SilAdı saçaklıymış hiç farketmez Adı her ne olursa olsun ben buna bayılıyorum .Ellerine sağlık
YanıtlaSilsğolun. boşnak olarak hamur işini çok seviyorum:)))
SilEllerine saglik... Harika...
YanıtlaSiltşk.ler. sevgiler:)))
Sil