Çilekli ve frambuazli Chessecake


bu cheesecakeleri yapmak içn bir gün içinde kaç kutu labne peyniri ziyan ettiğimi ne siz sorun ne de ben söylüyeyim. çöpe giden diğer malzemeleri söylemiyorum bile. ama sonunda oldu şimdi pastane usulu yanmadan bembeyaz chessecakeler yapmaktayım. aferin bana:)))

MALZEMELER

TABANI İÇİN

2 paket yulaflı bısküvi
2 yemek kaşığı tereyağı

KREMASI(ÜST MALZEME)

3 kutu labne peyniri
2 kutu krema (200 gr.lık olanlardan)
4 yumurta
250 gr şeker
50 gr un
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi(olmazsa olmazlardan)
200 gr beyaz çukulata (benmari usulu eritilmiş)


SOSUN MALZEMESİ

2  su bardağı arzu ettiğinız reçel veya marmelat(dondurulmuş meyvelerde olur)
2 çay  bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası


YAPILIŞI

...önce yulaflı bisküvileri rondoda toz haline getirelim. erittiğimiz tereyağını bisküvilere iyice yedirip kelepçeli kalıba sıkı sıkı her tarafı eşit miktarda yayalım. buzdolabında yarım saat bekletelim.

KREMANIN HAZIRLANMASI

yumurta,şeker telle iyice  çırpalım limonun suyunu ve kabuğunu ekliyelim.
labneleri ekleyip iyice çırpalım
unu ekleyip çırpalım
benmari usulu erittiğimiz beyaz çukulatayı ekleyelim
kremayı da  ekleyelim-(unutmayın krema en son eklencek)
buzdolabında beklettiğimiz bisküvilerin üzerine harcı döküp  kalıbımızı altı ve yanları olmak üzere folyo ile kaplayalım(üst açık olcak)
kalıbımızı fırın tepsisine alıp kalıbın yarısına kadar su dolduralım. burda dikkat malzemelere su gelmemesi lazım folyolama işine dikkat
150 derecelik fırında 1 saat 10 dak pişirelim. yine dikkat üstünü yakmamaya çalışalım. fırından alırken kremanız hafif oynar hiç önemli değil sogudukça kendini çekecek. en az 6 saat dinlendirelim bu süre 1 güne sarkarsa sonuç müthiş.
üstüne arzu ettiğiniz marmelat, reçeli (vişne, çilek, frambuaz çok yakışıyor) 2 çay bardağı su ile sulandırıp 1 yemek kaşığı mısır nişaştasıyla pişirip ılınınca chessecakemizin üzerine yayalım.



en üste limonlu sos yapacaksanız 2 limon suyunu 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ile muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirin. limon suyu pek renk vermediği için 2 damla sarı gıda boyası kullanmanız gerekebilir. bilginize:)))

                                                               AFİYET OLSUN

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Benzer Yazılar:

Adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.