ETLİ BİBER DOLMASI



ETLİ BİBER DOLMASI


etli biber dolması mutfağımızın ve benim vazgeçilmez yemeklerindendir. hele ki ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak yemeye ba-yı-lı-rım:))) aaa bu arada evdekiler için bu yemeğin yanında yoğurt olmazsa olmaz:))) bu arada özür ocağa koymadan cekebildim ama pişince maalesef çekmeğe fırsatım olmadı:((( gelelim tarife

MALZEMELER

. 12 adet ince kabuk dolmalık biber
. 250 gr dana kıyma
. 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
. 3 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
. 2-3 adet domates
. yarım demet maydanoz
. 1 orta boy kuru soğan
. 1 çorba kaşığı domates salçası
. tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane
. 2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

. dolmalık biberleri iyice  yıkayıp sap kısmını çıkarıp içindeki tüm çekirdekleri çıkarın
. pirinçleri yıkayıp iyice süzün,  domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp kıyın,
. kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, kırmızıbiber, karabiber ve tuz iyice karıştırın.
. biberlerin içini hazırladığınız harçla çok fazla sıkıştırmamaya özen göstererek doldurun. çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak
. doldurulmuş biberleri tencereye dik olarak yerleştirin. kalan yağı, domates salçasını kavurarak içine 2 bardak su ilave ederek hazırladığınız sosu tencerenin kenarından koyun.
. önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. çatalla dokununca biberler rahat deliniyorsa pişmiş demektir. bu sürede yaklaşık yarım saat:))
. servis edeceğiniz zaman yoğurt la servis edebilirsiniz.

                                                    AFİYET OLSUN


ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

3 yorum:

  1. Güzel bir tarif elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili audrey çok tsk ederim. sevgiler

      Sil
  2. Önceden ağzıma hiç sürmediğim ama son zamanlarda nedense sevmeye başladığım yemek tarifi elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.