ETLİ BİBER DOLMASI
etli biber dolması mutfağımızın ve benim vazgeçilmez yemeklerindendir. hele ki ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak yemeye ba-yı-lı-rım:))) aaa bu arada evdekiler için bu yemeğin yanında yoğurt olmazsa olmaz:))) bu arada özür ocağa koymadan cekebildim ama pişince maalesef çekmeğe fırsatım olmadı:((( gelelim tarife
MALZEMELER
. 12 adet ince kabuk dolmalık biber
. 250 gr dana kıyma
. 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
. 3 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
. 2-3 adet domates
. yarım demet maydanoz
. 1 orta boy kuru soğan
. 1 çorba kaşığı domates salçası
. tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane
. 2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
. dolmalık biberleri iyice yıkayıp sap kısmını çıkarıp içindeki tüm çekirdekleri çıkarın
. pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp kıyın,
. kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, kırmızıbiber, karabiber ve tuz iyice karıştırın.
. biberlerin içini hazırladığınız harçla çok fazla sıkıştırmamaya özen göstererek doldurun. çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak
. doldurulmuş biberleri tencereye dik olarak yerleştirin. kalan yağı, domates salçasını kavurarak içine 2 bardak su ilave ederek hazırladığınız sosu tencerenin kenarından koyun.
. önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. çatalla dokununca biberler rahat deliniyorsa pişmiş demektir. bu sürede yaklaşık yarım saat:))
. servis edeceğiniz zaman yoğurt la servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Güzel bir tarif elinize sağlık :)
YanıtlaSilsevgili audrey çok tsk ederim. sevgiler
SilÖnceden ağzıma hiç sürmediğim ama son zamanlarda nedense sevmeye başladığım yemek tarifi elinize sağlık...
YanıtlaSil