YÖRSAN lezzetiyle peremeç:)))



evde herkesin sevdiği amabenim tembellik yapıp özel günlerde yaptığım bu hamurişini bu sefer YÖRSAN kahvaltı etkinliği için yaptım. Peremeçin menşei kazan türkleridir bazı yörelerimizde ağzı yamuk diye geçer. permeçi ilk yediğimde sene 1975 , yapıp yedirenlerde halis-muhli kazan türkleriydi. 35 senedir yaparım gelelim tarifine ama önce malzemeler:))

HAMURU İÇİN
1 kilo un
aldığı kadar YÖRSAN süt
arzuya göre tuz

İÇ MALZEMESİ

1/2 kilo kıyma
2 baş soğan
karabiber, tuz
1 çay bardağı YÖRSAN süt
kızartmak için zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN

YÖRSAN yogürt
YÖRSAN tereyağı
kırmızı toz biber

YAPILIŞ

1 kilo unu, tuzu aldığı kadar yörsan sütle yoğurup kulak memesi yumuşaklığında yoğurup yarım saat dinlendirelim.
1/2 kıymanın içine 2 baş soğanı rendeleyip tuz-karabiber 1 çay bardağı sütü ekleyip birbirine malzemeyi yedirelim.harç bıçakla sürülecek kıvamda olmalı
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağından daha büyük olcak şekilde ince açalım.içine bıçak yardımıyla kenarlarında 1 cm kalcak şekilde kıymalı harcı sürelim. (sürülecek miktar arzuya bağlı)
kenarlarından üst üste gelcek şekilde pililer yapıp ortası açık kalcak şekilde topluyalım.
Yağımızı tavada kızdırdıktan sonra ağzı açık kısmı alt tarafa gelcek şekilde kızartalım. kızarınca çevirip diğer yüzünü kızartalım. her 2 taraf kızarınca servis tabağına alalım.
Arzuya göre ağzı açık kısımlara önce yoğurt sonrada 3 y.k. tereyağında kızdırdığımız pul biberi koyup servis yapalım
afiyet olsun:))
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

3 yorum:

  1. offfff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! süper :)

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah gormemeliydim bu peremeci ben.Yazdiginiz gibi halk arasinda daha cok agzi acik olarak biliyoruz..Bende cook nadir yaparim yagda kizariyor ya..Arada bir nefsi koreltmek lazim degilmi..Elinize saglik ikisini aldim bile. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.