ZEYTİNYAĞLI ARMUTLU KEREVİZ
MALZEMELER
2 adet kereviz
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet armut
4 adet mandalina
zeytinyağı
SOS
3 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hardal
3 su bardağı ılık su
tuz
karabiber
YAPILIŞI
--ince kıydığımız sarımsak, piyazlık(yarım ay) doğradığımız soğanları zeytinyağında soteliyelim.
-- küp küp doğradığımız kerevizleri içine koyup kavuralım
--2 mandalinayı dörde bölüp kerevizlerin içine koyalım. kalan 2 mandalinanın suyunuda ekliyelim.
--bal, hardal, tuz, karabiber ve ılık suyu bir kabın içinde karştırıp kerevizlerin üstüne ilave edelim.
--ineceğine yakın ufak parçalara böldüğümüz armutları ekleyip bütün malzemeler pişince ocaktan alalım.
--limon ve kereviz yaprakları ile süsleyip servis edelim.
AFİYET OLSUN
ZEYTİNYAĞLI ARMUTLU KEREVİZ
By Unknown On 22.3.14

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder