MİLFÖY BÖREK
By Unknown On 28.2.14
Deepfrezi temizlerken kıyıda köşede milföy ve çeşitli peynirler buldum. eh artık bunların miyadı dolmadan birşeyler yapmalıydım. Taaaa eskilerde sene 1985-86 yıllarında yaptığım börek geldi aklıma. Akıla düştüyse yapılmalıydı:))
MALZEMELER
1 paket milföy
çeşitli daha doğrusu elinizdeki peynirler(kaşar, dil, beyaz peynir, hellim vs.
1 yumurta sarısı(üstüne sürülecek)
1 tam yumurta
YAPILIŞI
*milföyleri kenarlarından taşacak şekilde borcamın kenarlarına yerleştirin
*kalan milföylerle borcamın tabanını kaplayın, çatalla bir kaç yerden delin(ki çok kabarmasın)
*milföylerin ortasına peynir harcını dökün
*kenarlardan sarkan milföylerle peynirlerin üzerini kapatın. orta kısmı açık kalacak
*üzerine yumurta sarısı sürün
*açık kalan orta kısmına 1 yumurta kırın ve 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin
***AFİYET OLSUN***
Kategori:
hamurişleri,
MİLFÖY BÖREK,
MUTFAGIMDANTARİFLER

Benzer Yazılar:
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder