ETLİ PATLICANLI PİLAV

ETLİ PATLICANLI PİLAV

beyaz pirinci her zaman sevmişimdir. hele ki tencerenin altını kapatır kapatmaz küçük bir tabağa sıcağınla alıp üzerine bol karabiber döküp yemek of of ki ne of. benim için o ıslak pilav. son zamanlarda pilav üzerinde oynamayı seviyorum ve bu pilavı da çok sevdim. etiyle, patlıcanıyla, pilavıyla bile tek başına yemek. hele birde yanında çorba , zeytinyağlı varsa tamamdır:)))






MALZEMELER

... 500 gr kuşbaşı et (dana , kuzu isteğe bağlı)
... 1 tane orta boy kurusoğan
... tuz, karabiber
... 1 kg patlıcan
... 2 su bardağı pirinç (ılık ve tuzlu suda bekletilmiş)
... 2 su bardağı su
... yarım çay bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

... önce etimizden başlıyalım . etimizi tencereye alarak suyunu salıp tekrar kendini toparlayınca içine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. (burda yağ eklemiyorum. )tuz, karabiber serpip  1 çay bardağı kadar su ekleyip etlerimizi pişirelim.
... patlıcanları alacalı soyup uzun dilimler halinde  kesip 15 dakika şekerli suda (az yağ çeker) bekletip iyice kuruladıktan sonra bol yağda kızartalım.
... tencereye sıvı yağı ekleyip pirinçlerimizi de ekleyerek kavuralım. tuzunu suyunu ekleyerek kısık ateşte pilavımızın üzeri göz göz olmaya başlayınca altını kapatalım..
... yuvarlak borcama patlıcanları alt ve yanlarında hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim. sırasıyla önce etlerimizi sonra pilavımızı koyalım. üzerini yandan sarkan ve kaln patlıcanlarla kapatıp 200 derecelik fırında pilavımızı 15 dakika pişirelim.
... piştikten sonra borcamı ters çevirerek servis tabağına alıp servis yapalım.

                                                                 AFİYET OLSUN



ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.