SEBZELİ RİSOTTO

SEBZELİ RİSOTTO



MALZEMELER

1 su bardağı iç bezelye
1 su baardağı çalı fasulyesi (1cm uzunluğunda kesilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2+4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kabak (kibrit çöpü inceliğinde jülyen kesilmiş)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1,5 su bardağı risotto pirinci (arborıo pirinci 3M migros ve makro gibi büyük marketlerde bulabilirsin
1 çay bardağı beyaz şarap veya üzüm sirkesi
1 su bardağı kaşar peyniri veya permesan peyniri (rendelenmiş)
4 su bardağı kaynar et veya tavuk suyu
1 tutam ince kıyılmış fesleğen
tuz ve karabiber

YAPILIŞI

... bezelye ve fasulyeleri tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp suyunu süzerek soğuk suyun altına tutup bir kenara koyun
... zeytinyağı ve 2 yemek tereyağını orta boy tencerede köpürene kadar kızdırıp kabakları hafifçe kızartıp bir kenara alın. tencereye soğanları ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.
... pirinci ekleyip  taneler şişmeye başlayınca şarabı veya üzüm sirkesini katın. şarap veya  üzüm sirkesinin büyük bir bölümü pirinçler tarafından emilene kadar sürekli aynı yöne karıştırın. sonra 2 kepçe et veya tavuk suyu , tuz, karabiber ekleyerek kısık ateşte aynı yöne karıştırarak suyunu çektirin.
... 20-25 dakika boyunca pirinçler suyunu çektikçe et veya tavuk suyu ekleyerek pişirmeye ve karıştırmaya devam edin. pirinçler dişe gelcek kıvamda nemli ve kremamsı kıvamda olduğunda bezelye, taze fasulye ve kabakları, 4 yemek kaşığı tereyağ,  kaşar peynirini ekleyip karıştırın. kıyılmış fesleğenleri ekleyip tuz ve karabiberini kontol ettikten sonra tencerenin altını kapatıp servis edin.

                                          AFİYET OLSUN

not. risotto pirinci ıslatılmadan ve yıkanmadan kullanılır.



ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ,çok güzel görünüyor…
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik.. Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor, tarifteki not çok önemli gerçek risotto olması için arborio pirincin yıkanmaması gerekir, tabii pirincin kapalı üretim tesislerinde el değmeden üretilmiş olması çok önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ederim. tariflerimi yazarken sanki telefonda kızıma tarif verirmiş gibi anlaşılır olmasına dikkat ederek yazıyorum:)))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.