SAÇAKLI MANTI (BALIKESİR-GÖNEN)

SAÇAKLI MANTI

has be has boşnak olunca evde ağırlık boşnak yemekleri oluyor ama kocca da balıkesir-gönenli olunca saçaklı mantı ve sıkma mantı da sık yapılıyor. ben hamur işini seviyorum yaaa



MALZEMELER

... 3 su bardağı un
... 1 adet yumurta
... tuz ve kafi miktarda su
... 2 adet tavuk budu

YAPILIŞI

... Malzemelerle sertçe bir hamur yoğuralım
... 15 dakika dinlendirdiğimiz hamurla çok ince olmayan bir yufka açalım, üzerini iyice unlayalım.  Yufkayı bir ucundan sonuna kadar 4 parmak  kalınlığında katlayalım. Şeritler halinde keselim
... Şeritleri  ortadan ikiye bölelim ki çok uzun olmasın kesilen şeritlerin ununu sirkeleyip  yağlanmış tepsiye alalım.
... 200 derecelik fırında alt üst kızartalım
... Tavukları haşlayalım ve didelim
... Tavuk suyunu yufkanın üzerine çıkacak kadar dökelim.
...  ocakta  hafif sulu kalacak şekilde  yumuşayana kadar pişirelim
... yufkaları servis tabağına alıp üzerine didiklediğimiz tavukları koyup servis yapalım. 

                                                      AFİYET OLSUN


not. hazırlık aşamalarında resimleri çekemediğim için hamurun katlanış ve kesiliş şekli netten alıntıdır. bilginize:))))

ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

17 yorum:

  1. En sevdiğim yemek mantı olunca bi deneyeyim dedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkler. deneyin derim. bide ördek eti ve de suyu olursa tam bir lezzet patlaması oluyor

      Sil
  2. çok ilngnç ilk defa gördüm böylesini..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım bu tarife. Ellerinize sağlık.
    Çok leziz görünüyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ben böreğini biliyorum mantısıda harika olur elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkler mantısını da deneyin o zaman pişman olmazsınız.:))) sevgiler

      Sil
  5. İlk bakışta erişte gibi gördüm :) Sonra tarifi okuduğumda farkettim ki çok farklı bir tarif teşekkürler paylaşım için ♥

    YanıtlaSil
  6. Mantıya bayılırım. Bu şekilde tavuklu olanlar da harika lezzetli oluyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Degişik ve lnefis görünüyor.Tavuk eti de lezzete lezzet katmıştır..Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  8. Oglum çok sever hele evde yapım şahane oluyor.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın izmir den çok sık geçeceğim. belli bi yerde buluşup fırınlar oğluşuna getiririm:))) aaa mart 20 sınden sonra izmirden geçmem gerekecek bak o zaamanda olur

      Sil
  9. Adı saçaklıymış hiç farketmez Adı her ne olursa olsun ben buna bayılıyorum .Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sğolun. boşnak olarak hamur işini çok seviyorum:)))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.