YUVALAMA ÇORBASI



YUVALAMA ÇORBASI

istanbul'da sogukları yaşadığımız bugünler de içimizi ısıtan çorba. Hangimizin sofralarından eksiktirki çorba. Antep yöresine ait olan bu çorbayı ailece severiz. köftesi, nohutu, önceden hazırlanıp deepfrezede saklandığı için seviyorum bu çorbayı:)))



Gelelim yapım aşamasına

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN

... 350 gr siyah çiğ köftelik et
... 2 su bardağı  kırık pirinç
... tuz
... karabiber

ÇORBA MALZEMELERİ

... 350  gr iri doğranmış et
... 1.5 su bardağı nohut (haşlanmış kullanabilirsiniz)
... 8 su bardağı su
... 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
... 1 yumurta
... 1 kaşık un
... 4 yemek kaşığı yağ
... 2 yemek kaşığı nane
... 1 çay kaşığı karabiber 

YAPILIŞI 
... Pirinçi yıkayıp , rondoda bir kez çekelim ,  çiğ köftelik etle birlikte bir kez daha rondodan çekelim . İçine tuz, karabiber atılır ve iyice hamur gibi yoğuralım.
... Sonra küçük parçalar koparılıp nohuttan küçük parçalar alıp yuvarlıyalım . Böylece hamurun hepsi bu şekilde yuvarlanır. Tencereye bol su konur kaynatılır, içine tuz atılır. Yuvarlanan köfteler, suyun içine atılır ve haşlanır. Haşlanan köfteler süzgeçe alınıp süzdürülür.
... İri kuşbaşı doğranmış etle nohutları tencereye koyup bol suda pişirelim. 
... Pişen et ve nohutları başka tencereye alıp haşladığımız et suyundan 8 su bardağı etsuyu koyarak  içine  haşladığımız yuvalamaları atıp 10 dk kadar pişirelim.
... Diger tarafta 3 bardak süzme yoğurdu derin bir kaba alalım, içine bir yumurta, un koyup mikserle iyice çırpalım. Kaynayan et suyundan bir kepçe koyarak yoğurdu ılıtalım.
... Sonra hazırladığımız yoğurdu et suyunun içine yavaş yavaş koyalım. Yoğurtun kesilmemesi için karıştrarak 10 dk yemeği kaynatalım.
...  Son olarak kızdırdığımız yağın içine nane ve karabiber atarak yemeğin üzerine  gezdirelim.

                                                                                  AFİYET OLSUN

                                                             

ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

17 yorum:

  1. Ayy bende çok severim bu çorbayı çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için çok tşk. ederim. sevgiler:)))

      Sil
  2. yediğim ve yapılışını gördüğüm yuvalama çorbası güzel fakat sanıırm hiç yapmayı denemeyeceğim çok oyalayıcı :)) afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ler. maalesef öyle bir günümü buna ayırıp, köftesi, nohutu hazırlayıp deepfreze atıyorum. o zaman rahat oluyor:))))

      Sil
  3. Ellerinize sağlık çok severim hem de çok.
    Afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Yuvalama çorbası da ne iyi olur dışarıda buram buram kar yağarken...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık bu soğuklarda çorbasız oturulmuyor sofralara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveet bazen yaz gelse de çorba yapmasam derim:))) sofrada banko kışın

      Sil
  6. Yapımı zor olan yemeklerin yemesi çok keyifli olur sanırım :) Eline sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hemen bitincede kızıyorum:))) 5 saat yap 5 dakkada bitsin

      Sil
  7. Babaannem yapardı. Bayıldığım bir lezzet.

    YanıtlaSil
  8. siyah çig köftelik et? bu kısmı bilemedim dıarıda yemiş ve çok beğenmiştim elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.