PİDELİ KÖFTE
By Unknown On 26.6.16
PİDELİ KÖFTE
Ramazan ayı geldiğinde iftar saatine yakın fırına gidip uzun kuyruğa girip sıcacık pide almayı çok seviyorum. 2 kişi bir pideyi tüketemeyince her akşam çeyrek pide kalıyor. 3 akşamda bir pideleri bir şekilde tüketiyorum. en çok köfteyle yapılanı seviyorum. bu da öyle bir tarif. bol tereyağlı pek bi güzel oluyor. gelelim tarife
MALZEMELER
. ramazan pidesi
. 500 gr kıyma
. 1 adet büyük boy soğan
. 2 çorba kaşığı galeta unu
. 1 tatlı kaşığı biber salçası
. 1 tutam maydanoz
. 2çorba kaşığı sıvı yağ
. 7-8 adet kiraz domates
. 4 adet sivribiber
. tuz, karabiber, yenibahar
. köfteleri kızartmak için sıvı yağ
SOSU
. 2 çorba kaşığı tereyağ
. 1 su bardağı domates rendesi
. 1 su bardağı sıcak su
. tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI
. köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp rendelenmiş soğan, galeta unu, salça, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, yenibaharı ilave edip iyice yoğurun. harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteleri hazırlayıp sıvı yağda çevirerek kızartın.
. kiraz domates ve biberleri de sıvıyağda kızartın (birazda tereyağ eklerseniz çok güzel oluyor)
. SOS için tereyağını küçük tencereye alıp kızdırın üzerine rende domatesleri ekleyip 2-3 dakika kavurup sıcak suyu , tuz , karabiber ve kekiği ekleyip 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
.pideyi küp küp doğrayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ısıya dayanıklı kapta üzerleri kızarana kadar tutun.
.servis tabağına pideleri koyup üzerine hazırladığınız sosugezdirip köfteleri yerleştirip domates , biberle süsleyip servis yapın. arzu ederseniz üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz. ben yaptım hiç ağır olmadı:))
AFİYET OLSUN
Kategori:
anayemekler,
fırın yemekleri,
köfte,
köfteler,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
pide

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder