PİDELİ KÖFTE



PİDELİ KÖFTE


Ramazan ayı geldiğinde iftar saatine yakın fırına gidip uzun kuyruğa girip sıcacık pide almayı çok seviyorum. 2 kişi bir pideyi tüketemeyince her akşam çeyrek pide kalıyor. 3 akşamda bir pideleri bir şekilde tüketiyorum. en çok köfteyle yapılanı seviyorum. bu da öyle bir tarif. bol tereyağlı pek bi güzel oluyor. gelelim tarife





 MALZEMELER

. ramazan pidesi
. 500 gr kıyma
. 1 adet büyük boy soğan
. 2 çorba kaşığı galeta unu
. 1 tatlı kaşığı biber salçası
. 1 tutam maydanoz
. 2çorba kaşığı sıvı yağ
. 7-8 adet kiraz domates
. 4 adet sivribiber
. tuz, karabiber, yenibahar
. köfteleri kızartmak için sıvı yağ


SOSU

. 2 çorba kaşığı tereyağ
. 1 su bardağı domates rendesi
. 1 su bardağı sıcak su
. tuz, karabiber, kekik


YAPILIŞI

. köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp rendelenmiş soğan, galeta unu, salça, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, yenibaharı ilave edip iyice yoğurun. harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteleri hazırlayıp sıvı yağda çevirerek kızartın.
. kiraz domates ve biberleri de sıvıyağda kızartın (birazda tereyağ eklerseniz çok güzel oluyor)
. SOS için tereyağını küçük tencereye alıp kızdırın üzerine rende domatesleri ekleyip 2-3 dakika kavurup sıcak suyu , tuz , karabiber ve kekiği ekleyip 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
.pideyi küp küp doğrayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ısıya dayanıklı kapta üzerleri kızarana kadar tutun.
.servis tabağına pideleri koyup üzerine hazırladığınız sosugezdirip köfteleri yerleştirip domates , biberle süsleyip servis yapın. arzu ederseniz üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz. ben yaptım hiç ağır olmadı:))

                                                           AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.