MANTARLI ANTEP FISTIKLI PİLAV




MANTARLI ANTEP FISTIKLI PİLAV

MALZEMELER

500 gr mantar
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı antep fıstığı
1 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

...pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.
...tereyağ eritilerek sıvıyağda eklenerek küp küp doğranmış mantar ve domatesler ilave edilerek kavrulur.
...pirinç, şeker, tuz, fıstıklar  sotelendikten sonra suyu eklenerek kısık ateşte pişirilir. pişme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine temiz havlu kağıt veya peçete kapatılarak demlenmeye bırakılır.
...servis ederken arzuya göre fıstık ,çeri domates, küçük paprika biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.


                                                              AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.