GÜVEÇTE ETLİ KURUFASULYE

GÜVEÇTE ETLİ KURUFASULYE

kış günlerinde genellikle pazartesi günleri yaptığım yemektir. bu kural bu haftada bozulmadı. yarının menüsünün ana yemeği kurufasulye oldu. torun baktığım için yemeklerimi bir gün öncesinden yapıyorum günlük yemek yapma şansım yok:)))






MALZEMELER

...  yarım kilo kurufasulye (ıslatılmış)
... 300 gr kuşbaşı et
... 1 adet büyük baş soğan
... 2 adet sivribiber
... 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
... 3 yemek kaşığı margarın (ben teremyağ gurme kullanıyorum), 1 yemek kaşığı tereyağ
... kafi miktarda tuz
... çeyrek limon


YAPILIŞI

... akşamdan ıslattığımız kurufasulyeyi haşlayıp suyunu süzelim. tencereye etlerimizi koyup suyunu çektirip 3 yemek kaşığı margarin, ince doğradığımız sivribiber ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip soteleyelim.
... domates ve biber salçasını 1 çay bardağı suyla inceltip tencereye ekleyelim. bütün malzemelerin birleşmesi için 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kurufasulyeleri ekleyelim.
... fasulyelerin üstünü 3 parmak geçene kadar suyunu ilave edip çeyrek limonu koyup tuzunu ayarlıyalım pişme süresi size ve fasulyenizin cinsine bağlı. fasulyenin diriliği geçip yumuşamaya başlayınca tek kişilik güveçlere veya büyük güveçe aktarıp tereyağını koyup 200 derecelik fırında 15 dakika daha pişirelim. yanında pilav ve turşuyla servis yapabiliriz.

                                                                   AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

6 yorum:

  1. kuru fasulyeyi çok severim hem çok faydalı hem lezzetli :) güveçte çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor,bende büyük güveçte yapıyorum,tadı daha güzel oluyor sanki.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Milli yiyeceğimiz kuru fasulye güveçte yapıldımi tadindan yenmez ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. güveçte her yemek farklı bir leziz oluyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Nasilda guzel olmustur.. Ellerine saglik..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.