HARPUT KÖFTESİ
By Unknown On 14.6.15
HARPUT KÖFTESİ
MALZEMELER
...500 gr orta yağlı kıyma
... 1 adet soğan rendesi
... 2,5 su bardağı ince bulgur
... 1 çay bardağı irmik
... yarım demet maydanoz
... 1 adet yumurta
... 3 yemek kaşığı kuru reyhan
... 1 tatlı kaşığı tuz, kekik
... 1 su bardağı su
SOSU
... 2 yemek kaşığı tereyağ
... 1 yemek kaşığı biber salçası
... 1 yemek kaşığı domates salçası
... 8 su bardağı su
YAPILIŞI
... soğan rendelenir, kıyma, yumurta, maydanoz, tuz, kekik, reyhan eklenerek yoğurulur.
... ince bulgur ve irmik, su ilave edilerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
... harçtan misket büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanıp ortasına baştırarak şekil verilir.
... derin tencerede yağ eritilerek salçalar eklenip kavrulur, kavrulma işlemi bitince 8 bardak su ilave edilerek kaynamaya başlayınca köfteler ilave edilip 15 dakika daha köfteler kaynatılıp servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kategori:
anayemekler,
köfteler,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
yeni,
yöresel yemekler

Benzer Yazılar:
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bir Elazığlı olarak bu yemeğinin görüntüsü süper. Ama tarifinde asla irmik yoktur.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefisss :)
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor... Oğlum için pişireceğim..
YanıtlaSilBulgurlu köfte arada ben de yaparım ama adını bilmiyordum. Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilçok severim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Pek leziz. :)
YanıtlaSilsabah sabah okudum ve bu hafta içi yapacagım elinize saglık :) LEZZET TRAMVAYI
YanıtlaSilEllerinize sağlık reyhan ne güzel bir tat vermiştir yemeğinize.
YanıtlaSilseverim ama bunu iyi yapan yer bulmak çok zor yağı biraz fazla kaçtı mı kötü oluyor..
YanıtlaSilbulgur ayrı bir tat katıyor ama irmiği bilemedim
YanıtlaSilHımmm güzelmiş denemek lazim
YanıtlaSil