HARPUT KÖFTESİ



HARPUT KÖFTESİ






MALZEMELER

...500 gr orta yağlı kıyma
... 1 adet soğan rendesi
... 2,5 su bardağı ince bulgur
... 1 çay bardağı irmik
... yarım demet maydanoz
... 1 adet yumurta
... 3 yemek kaşığı kuru reyhan
... 1 tatlı kaşığı tuz, kekik
... 1 su bardağı su

SOSU

... 2 yemek kaşığı tereyağ
... 1 yemek kaşığı biber salçası
... 1 yemek kaşığı domates salçası
... 8 su bardağı su

YAPILIŞI

... soğan rendelenir, kıyma, yumurta, maydanoz, tuz, kekik, reyhan eklenerek yoğurulur.
... ince bulgur ve irmik, su ilave edilerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
... harçtan misket büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanıp ortasına baştırarak şekil verilir.
... derin tencerede yağ eritilerek salçalar eklenip kavrulur, kavrulma işlemi bitince 8 bardak su ilave edilerek kaynamaya başlayınca köfteler ilave edilip 15 dakika daha köfteler kaynatılıp servis yapılır.

                                                          AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

12 yorum:

  1. Bir Elazığlı olarak bu yemeğinin görüntüsü süper. Ama tarifinde asla irmik yoktur.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor... Oğlum için pişireceğim..

    YanıtlaSil
  4. Bulgurlu köfte arada ben de yaparım ama adını bilmiyordum. Ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Pek leziz. :)

    YanıtlaSil
  6. sabah sabah okudum ve bu hafta içi yapacagım elinize saglık :) LEZZET TRAMVAYI

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık reyhan ne güzel bir tat vermiştir yemeğinize.

    YanıtlaSil
  8. severim ama bunu iyi yapan yer bulmak çok zor yağı biraz fazla kaçtı mı kötü oluyor..

    YanıtlaSil
  9. bulgur ayrı bir tat katıyor ama irmiği bilemedim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.