ANKARA TAVA
sevgili Oya Emerk'in tarifiyle sık yaptığım yemek ankara tava.
MALZEMELER
... 2,5 su bardağı arpa şehriyesi
... 5 su bardağı su
... 2 yemek kaşığı tereyag
... 1 yemek kaşığı sıvı yağ
... 1 adet kırmızı biber
... 2 adet domates
... tuz, karabiber
... 7-8 adet kabuklu sarımsak
MARİNE SOS
... 1 tatlı kaşığı reyhan/fesleğen
... 1 tatlı kaşığı yenibahar
... 1 tatlı kaşığı toz kişniş
... 1 çay kaşığı kimyon
... 1 çay kaşığı limon rendesi
... 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
... 3-4 diş sarımsaksak
... tuz , karabiber
YAPILIŞI
... kuzu incikler tencereye konulup üzerine marine sos malzemeleri ilave edilip bir gün öncesinden buzdolabında bekletilir.
... ertesi gün aynı tencerede çok kısık ateşte lokum gibi olana kadar pişirilir. eğer su salarsa bu su çektirilir.
... pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağı konulup arpa şehriyeler eklenip renkleri dönüp pembeleşinceye kadar kavrulur. hemen küp küp doğranmış domates ve kırmızı biber eklenip 5 dakika daha kavrulup suyu , tuzu ve karabiberi eklenerek harlı ateşte kaynamaya birakılır. kaynamaya başlayınca ateşin altı kısılıp şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir.
... pişen pilav geniş borcama alınarak üzerine etler dizilip kalan sos et ve pilavin üzerine dökülür. kabuklu sarısaklar da eklenip üzerine folyo kaplanarak 180-200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika fırınlanır.
AFİYET OLSUN
Çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilayy en sevdiğim yemeklerden bu elinize sağlık..
YanıtlaSilgüzel görünüyor ama pilavı epeyce yağlandırmış
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGeçen eşimle bu tarifi atıyorduk meğer dibimizdeymiş :(
YanıtlaSilCancazim ellerine saglik... Bayilirim Ankara tavaya..
YanıtlaSil