FIRINDA LEVREK

                                                 FIRINDA LEVREK



Ben denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. Balık yemeklerine bayılırım. Kızım ve torunum 2 gece bende misafirlikteler. ailece ayıla bayıla lezzetli bir şeyler yemek istediğimiz için fırında levrek yapmaya karar verdik. güzelde oldu. tarif mi aşağıda:)))






MALZEMELER

  • 2 adet levrek
  • 3 adet patates
  • her bir bağdan 1/4 maydanoz, roka, taze soğan, varsa taze fesleğen ve kekik (kurularıda olur o zaman 1 tatlı kaşığı) defne yaprağı
  • 5-6 adet çeri domates
  • 1 er portakal ve limonun suyu
  • tuz-karabiber
  • 2 adet kırmızı soğan

YAPILIŞI

  • yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine iyice yıkadığımız patatesleri kabuklarını soymadan incecik yuvarlak halkalar şeklinde kesip tepsiye yerleştirelim. kabuklarını soyduğumuz soğanları da ince halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirelim.
  • yeşilliklerin hepsini irice doğrayıp levreklerin içine doldurup tepsiye yerleştirelim. aralarına çeri domatesleri, tuzunu, karabiberi, limon+portakal suyunu koyalım. üzerine sızma zeytinyağı gezdirip 180-200 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
  • piştikten sonra servise sunalım
                                                                       AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

12 yorum:

  1. Evde ızgara yapılmasındansa fırında pişirilmesi bana da daha cazip geliyor..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izgara ya da tava favor,m ama yaş dan dolayı fırına yöneldik. :))) sevgiler

      Sil
  2. sevda hn elinize saglık mukemmel bir lezzet tir kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk. ederim. walla lezzetliydi:)))

      Sil
  3. Elinize sağlık, var mı balık gibisi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sglun.size katılıyorum balık can

      Sil
  4. Ellerinize sağlık
    Güzel bir pazar diliyorum
    blogcanlardan geldim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk ederim.iadeyi ziyarete geleceğim:)))

      Sil
  5. Ben de küçük balıkları tavada, büyükleri ise genelde fırında pişirmeyi tercih ediyorum.Elinize sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. Ben Istavriti bile firinda yapiyorum.. Hem lezzetli hemde saglikli oluyor.. Ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.