FIRINDA LEVREK
Ben denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. Balık yemeklerine bayılırım. Kızım ve torunum 2 gece bende misafirlikteler. ailece ayıla bayıla lezzetli bir şeyler yemek istediğimiz için fırında levrek yapmaya karar verdik. güzelde oldu. tarif mi aşağıda:)))
MALZEMELER
- 2 adet levrek
- 3 adet patates
- her bir bağdan 1/4 maydanoz, roka, taze soğan, varsa taze fesleğen ve kekik (kurularıda olur o zaman 1 tatlı kaşığı) defne yaprağı
- 5-6 adet çeri domates
- 1 er portakal ve limonun suyu
- tuz-karabiber
- 2 adet kırmızı soğan
YAPILIŞI
- yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine iyice yıkadığımız patatesleri kabuklarını soymadan incecik yuvarlak halkalar şeklinde kesip tepsiye yerleştirelim. kabuklarını soyduğumuz soğanları da ince halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirelim.
- yeşilliklerin hepsini irice doğrayıp levreklerin içine doldurup tepsiye yerleştirelim. aralarına çeri domatesleri, tuzunu, karabiberi, limon+portakal suyunu koyalım. üzerine sızma zeytinyağı gezdirip 180-200 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
- piştikten sonra servise sunalım
AFİYET OLSUN
Evde ızgara yapılmasındansa fırında pişirilmesi bana da daha cazip geliyor..Elinize sağlık..
YanıtlaSilizgara ya da tava favor,m ama yaş dan dolayı fırına yöneldik. :))) sevgiler
Silsevda hn elinize saglık mukemmel bir lezzet tir kesin
YanıtlaSiltsk. ederim. walla lezzetliydi:)))
Silellerinize sağlık
YanıtlaSiltsk. ederim sevgiler
SilElinize sağlık, var mı balık gibisi (:
YanıtlaSilsglun.size katılıyorum balık can
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilGüzel bir pazar diliyorum
blogcanlardan geldim :)
tsk ederim.iadeyi ziyarete geleceğim:)))
SilBen de küçük balıkları tavada, büyükleri ise genelde fırında pişirmeyi tercih ediyorum.Elinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilBen Istavriti bile firinda yapiyorum.. Hem lezzetli hemde saglikli oluyor.. Ellerine saglik canim..
YanıtlaSil