ORMAN KEBABI

   

                                                              ORMAN KEBABI




MALZEMELER

. 500 gr  kuşbaşı kuzu eti
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 1 su bardağı bezelye
. 1 er adet yeşil biber, kırmızıbiber
. 2 adet patates
. 2 adet havuç
. 2 adet ortaboy kurusoğan
. 4 bardak sıcak su
. 1 yemek kaşığı tepeleme un
..tuz, karabiber, kekik


YAPILIŞI

. soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile beraber tencerede 1-2 dakika kadar kavurun, etleri tencereye koyup yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurup, ufak ufak doğradığımız  biberleri ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım
. küp doğradığımız havuçları 1 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyip iyice karıştıralım, 4 bardak suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar 20-25 dakika pişirelim. sonra tuz ve istediğimiz baharatları ekleyelim.
. küp doğradığımız patatesleri ve bezelyeleride ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
. yemeğimiz piştikten sonra üzerine kekik ekleyerek servis edelim. arzu ederseniz üzerine küp doğrayıp kızarttığınız kabak ta ekleyebilirsiniz.

                                                             AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

4 yorum:

  1. Elinize sağlık, tam et severlere göre (:

    YanıtlaSil
  2. Bayılırımm ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Et güzel olursa şahane oluyor ama hiç güzel yapan görmedim bunu şimdiye kadar yediklerimde ve yemekten soğudum :(

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.