ORMAN KEBABI
By Unknown On 22.1.16
ORMAN KEBABI
MALZEMELER
. 500 gr kuşbaşı kuzu eti
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 1 su bardağı bezelye
. 1 er adet yeşil biber, kırmızıbiber
. 2 adet patates
. 2 adet havuç
. 2 adet ortaboy kurusoğan
. 4 bardak sıcak su
. 1 yemek kaşığı tepeleme un
..tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI
. soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile beraber tencerede 1-2 dakika kadar kavurun, etleri tencereye koyup yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurup, ufak ufak doğradığımız biberleri ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım
. küp doğradığımız havuçları 1 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyip iyice karıştıralım, 4 bardak suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar 20-25 dakika pişirelim. sonra tuz ve istediğimiz baharatları ekleyelim.
. küp doğradığımız patatesleri ve bezelyeleride ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
. yemeğimiz piştikten sonra üzerine kekik ekleyerek servis edelim. arzu ederseniz üzerine küp doğrayıp kızarttığınız kabak ta ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kategori:
anayemekler,
etyemekleri,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
ormankebabı,
tencere yemekleri,
yeni

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Elinize sağlık, tam et severlere göre (:
YanıtlaSilBayılırımm ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilEt güzel olursa şahane oluyor ama hiç güzel yapan görmedim bunu şimdiye kadar yediklerimde ve yemekten soğudum :(
YanıtlaSil