PASTIRMALI HUMUS

                                                                   
PASTIRMALI HUMUS


meze türü ve ara sıcakları yapmayı da yemeyi de seviyorum. humusun her türlüsünü yaptım ama pastırmalısını hiç denememiştim, kayıpmış:)))




YAPILIŞI

. 1 su bardağı haşlanmış nohut
. 6 yemek kaşığı tahin
. yarım su bardağı kadar su
. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
. 2 diş sarımsak
. yarım limon suyu
. tuz, yarım çay kaşığı kimyon

ÜSTÜ İÇİN

. 5-6 dilim pastırma
. tereyağı


YAPILIŞI

. haşlanmış nohutları mutfak robotunun haznesine alıp üzerine tahin, limon suyu, zeytinyağı, , tuz, kimyon ve sarımsağı ilave ederek  pürüzsüz hale gelmesi için ara sıra su ilave ederek püre haline getirin. malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
. pürüzsüz kıvama gelen humusu servis tabağına alın,
. pastırma dilimlerini ince ince kıyıp tereyağını koyduğunuz tavada hafif çıtırlaşana kadar soteleyin.
. humusun üzerine dökerek servis yapın.

                                                                 AFİYET OLSUN

ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

14 yorum:

  1. off bu nası efsane bişi oluyo yaaa...... :)

    YanıtlaSil
  2. Pastırmayı çok seviyorum ama pastırmalı humus yememiştim merak ettim :) Elleriniz SAğlık

    YanıtlaSil
  3. Çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. humusu çok severim ama,pastırmalısını yemedim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Eşim nohuttan nefret ediyor ama ben bayılıyorum bir gün o yokken yapacağım sağolun:))

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir tarif,paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Böyle pastırmalısı çok değişikmiş, denemek lazım, ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  8. Bu şekilde humus sevmiyorum sade ve zeytinyağlı tercihim

    YanıtlaSil
  9. Humusa bayılırdım ama pastırmalı hiç denememiştim.

    YanıtlaSil
  10. Humus yaptığım da mutlaka deneyeceğim üstüne ilk duydum ama iye olmasın ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. kayserılı olarak pastırmasız olmaz elınıze saglık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.