ELİ BÖĞRÜNDE

        ELİBÖĞRÜNDE


Bazı yemeklerin kolaylığı beni sevindirik yapıyor. bu yemekte bunlardan biri, 5 dakikada hazırlanıyor. Kahramanmaraş yöresine ait yemek ve olmazsa olmazı kuyruk yağı. deneyin derim;))






MALZEMELER

. 750gr kuzu veya koyun kuşbaşı et
. 5 tane domates
. 4 tne orta boy soğan
. 250 gr sivribiber
. 1 baş sarımsak
. 50 gr kuyruk yağı
. tuz, karabiber

YAPILIŞI

. tepsinin bir tarafına etleri, 4 e böldüğünüz domates , soğan, 2 ye böldüğünüz sivribiberleri, sarımsakları , tuz ve karabiberi  ve kuyruk yağını ekleyip 200 derecelik fırında 45 dakika ile 1 saat
arasında etler pişene kadar fırınlayın. ( malzemeleri sakın karıştırmayın öbek öbek koyun)
. servisi pilav , patates kızartmasıyla servis yapın diyeceğim ama tepsinin içine ekmek bandıra bandıra yemekten yanında hiç bir şey yiyemeyeceksiniz:)))

                                                                 AFİYET OLSUN
.
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

8 yorum:

  1. Pratik ohh ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Şahane bir lezzet ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok değişikmiş, insanı acıktırıyor, ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar ilginç bir adı var yemeğin.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar ilginç bir adı var yemeğin.

    YanıtlaSil
  6. birgül erdogan,sevdicann,pasta caddesi,LEZZET TRAMVAYI,Guzellik Hikayesi,Aslı'nın Dünyasıı güzel yorumlarınız için çok tşk. ederim. lezzetli ve pratik olması süper





    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.