FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNABAHAR



FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNABAHAR

kışın sonlarını yaşadığımız şu günlerde uzun süredir yapmadığım yemeğimi paylaşmak istedim, veee akşam yemeğini öğle saatlerinde hazır etmenin mutluluğu:)))







MALZEMELER

. 1 orta boy karnabahar
. 250 gr orta yağlı kıyma
. 1 adet soğan
. 1 y.k domates salçası
. 3 y.k sıvıyağ
. tuz, karabiber

BEŞAMEL SOS

. 2 y.k tereyağ
. 2 y.k un
. 3 su bardağı süt
. tuz,
. yarım çay kaşığı rende muskat (arzuya göre)

ÜZERİ İÇİN

kaşar peyniri rende

YAPILIŞI

. ilk olarak çiçeklere ayırdığımız karnabaharı tencerede 30 dakika kadar biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. karnabahar haşlanırken kıymalı sosumuzu hazırlıyalım
. 1 adet soğanı yemeklik küp küp doğruyarak sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. ardından kıymayı ekleyip rengi değişinceye kadar kavuruyoruz. kıymanın rengi değişince salça, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dk. daha kavurduktan sonra altını kaptıyoruz.
. haşlanan karnıbaharları borcama yerleştirip kıymalı harcı üzerine yayıyoruz.
. beşamel sos için tereyağını eritip 2 y.k. unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 3 su bardağı sütü azar azar ekleyerek çırpma teli ile devamlı karıştırıyoruz. koyulaşınca tuz ve muskatı ekleyip altını kapatıyoruz.
. kıymalı karnabaharların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dk.  pişmeye bırakıyoruz.
. beşamel sosun üzeri kızarınca rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine yayıp tekrar fırına verip peynir eriyip kızarınca fırından alıp servis yapıyoruz.

                                                       AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

9 yorum:

  1. Ya çok güzel gözüküyor . Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş tam da mevsimi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık harika görünüyor. geçtiğimiz günler de gelin kızım yapmıştı tadı çok hoş.

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık..Karnabaharı zaten severim, bu versiyonu da nefis olmuş

    YanıtlaSil
  5. Çok severim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. yorum yapan herkese çok teşekkür ve sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  7. Karnıbaharı her türlü yerim. Bayılırım kendisine.

    YanıtlaSil
  8. Bizim evde lazanya niyetine yeniyor:))Ellerinize sağlık süper olmuş..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.