PAVLOVA PASTA
By Unknown On 8.4.16
PAVLOVA PASTA
elimdeki yumurta aklarından beze yapmaya karar vermişken tek tek uğraşacağıma bütün olarak beze yapayım dedim ve aklıma pavlova pastası geldi. üzerini süslemek içinde bahçeden topladığım çilek ve mandalinalar da vardı . oldu hem de güzel oldu. 3 kişi pastayı 15 dakikada bitirdik:))))
Pavlova ismini 1920 li yılların ünlü balerini Anna Matveyevna Pavlova'dan alıyor. bu güzel ve şık sunuma da bir balerinin adı yakışırdı bence:))
bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını es geçmeyin derim.
. yumurtalarınızı buzdolabından bir gün öncesinden çıkarın
. toz şeker iri taneli ise robottan geçirip inceltin , iri taneli olunca eritmesi zor oluyor
. yumurta aklarını mutlaka kar gibi oluncaya kadar çırpın, çırptığınız kabı baş aşağı çevirdiğinizde akmıyorsa oldu demektir--
. kesinlikle esmer şeker ile denemeyin.
MALZEMELER
. 6 yumurta akı
. 2 su bardağı toz şeker
. 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
KREMASI İÇİN
. 200 ml kutu süt kreması
. 6 yemek kaşığı pudra şekeri
veya
. 1 kutu krem şanti (içinde 2 paket olan)
. 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
ÜZERİ İÇİN
. arzu ettiğiniz mevsim meyveleri
YAPILIŞI
. fırını 110 derecede ısıtmaya ayarlayın
. yumurta aklarını derin bir çırpma kabına alıp önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürünceye kadar çırpın.
. köpüren aklara toz şekerin yarısını ilave edip çırpın, tüm şekeri bitirip yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
. kıvam alan aklara mısır nişastasını ekleyip 15-20 saniye kadar çırpın
. fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta aklarını 20-22 cm ebatlarında daire şeklinde yayın spatulayla düzeltelerek ortasını çukur şeklinde yapıp fırında kapağını açmadan 1,5 saat pişirip fırını kapattıktan sonra kapağını aralayarak bezenin kuruması için 1 saat fırının içinde dinlendirin.
. krema ve pudra şekerini veya krem şanti ve sütü yoğun kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın
. hazırladığınız kremayı bezenin çukur kısmı ve üzerine spatula yardımıyla yayın, arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN
Kategori:
çaysaati,
çileklipasta,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
pastalar,
tatlılar,
yeni

Benzer Yazılar:
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sunumu çok şık, çok güzel bir pasta hazırlamışsınız, ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltşk ederim sevgiler:))
YanıtlaSilbunu çok merak ediyorum. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok güzel duruyor duymamıştım bu pastayı ben...
YanıtlaSilNefis görünüyor (:
YanıtlaSil