FIRINDA PATATESLİ BEŞAMELLİ ISPANAK KÖKÜ
By Unknown On 7.4.16
FIRINDA PATATESLİ BEŞAMELLİ ISPANAK KÖKÜ
On gündür köydeyim(bodrum-gümüşlük) evi yaza hazırladık, kocca kalacak ben tekrar istanbul a dönüp toruna bakmaya devam edeceğim. işverenlerim izin verdiği müddetçe yanına gidip geleceğim. işverenlerim mi kızım :))) burada vakit slow ilerlediği için bir sürü tarif deneme fırsatım oldu. bu da uydur buydur bir tarif ama güzel oldu walla, deneyin derim.
MALZEMELER
. 2-3 adet patates
. yapraklarından ayrılmış 500 gr kadar ıspanak kökü
. 1 adet orta boy soğan
. tuz, karabiber, pulbiber
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 y.k tereyağ
. 2 y.k un
. 3 su bardağı süt
. tuz,
. yarım çay kaşığı rende muskat (arzuya göre)
YAPILIŞI
. patatesler cips gibi ince halka halka kesilip bir kabın içinde zeytinyağı ve arzu ettiğiniz baharatlarla marine edilir. firina dayanıklı kab veya kek kalıbına tabana hiç boşluk bırakmadan , kabın yanlarına da boşluk bırakmadan sırt sırta dizilir. önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına patateslerimizi koyalım bu arada ıspanakları hazırlayalım.
. tavaya zeytinyağı koyup soğanları yemeklik doğrayıp soteleyelim, ıspanak köklerini de ilave edip, tuz, karabiber, pul biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. ispanak kökleri yumuşayınca altını kapatalım.
. beşamel sos için tereyağını eritip 2 y.k. unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 3 su bardağı sütü azar azar ekleyerek çırpma teli ile devamlı karıştırıyoruz. koyulaşınca tuz ve muskatı ekleyip altını kapatıyoruz.
. fırından patateslerimizi çıkarıp ıspanak köklerini ekleyip beşamel sosumuzu üzerine yayıp rendelenmiş kaşarı ekleyip fırına tekrar verelim. kaşarlar eriyip üzeri kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Kategori:
beşamelsos,
fırın yemekleri,
ıspanak,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
patates,
yeni

Benzer Yazılar:
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Beşamel sos varsa harikadır :)
YanıtlaSilaynen beşamel süper sos. tşkler
YanıtlaSilIspanak kökünü önceden annelerimiz pişirirdi, şimdi tarihi eser gibi az rastlanılan bir tarif oldu. Ellerinize sağlık, hele beşamel sos ile harika olmuştur.
YanıtlaSil