FIRINDA PATATESLİ BEŞAMELLİ ISPANAK KÖKÜ


FIRINDA PATATESLİ BEŞAMELLİ ISPANAK KÖKÜ


On gündür köydeyim(bodrum-gümüşlük) evi yaza hazırladık, kocca kalacak ben tekrar istanbul a dönüp toruna bakmaya devam edeceğim. işverenlerim izin verdiği müddetçe yanına gidip geleceğim. işverenlerim mi kızım :))) burada vakit slow ilerlediği için bir sürü tarif deneme fırsatım oldu. bu da uydur buydur bir tarif ama güzel oldu walla, deneyin derim.







MALZEMELER

. 2-3 adet patates
. yapraklarından  ayrılmış 500 gr kadar ıspanak kökü
. 1 adet orta boy soğan
. tuz, karabiber, pulbiber

BEŞAMEL SOS İÇİN

 2 y.k tereyağ
. 2 y.k un
. 3 su bardağı süt
. tuz,
. yarım çay kaşığı rende muskat (arzuya göre)


YAPILIŞI

. patatesler cips gibi ince halka halka kesilip bir kabın içinde zeytinyağı ve arzu ettiğiniz baharatlarla marine edilir. firina dayanıklı kab veya kek kalıbına tabana hiç boşluk bırakmadan , kabın yanlarına da boşluk bırakmadan sırt sırta dizilir. önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına patateslerimizi koyalım bu arada ıspanakları hazırlayalım.
. tavaya zeytinyağı koyup soğanları yemeklik doğrayıp soteleyelim, ıspanak köklerini de ilave edip, tuz, karabiber, pul biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. ispanak kökleri yumuşayınca altını kapatalım.
. beşamel sos için tereyağını eritip 2 y.k. unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 3 su bardağı sütü azar azar ekleyerek çırpma teli ile devamlı karıştırıyoruz. koyulaşınca tuz ve muskatı ekleyip altını kapatıyoruz.
. fırından patateslerimizi çıkarıp ıspanak köklerini ekleyip beşamel sosumuzu üzerine yayıp rendelenmiş kaşarı ekleyip fırına tekrar verelim. kaşarlar eriyip üzeri kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım.


                                              AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

3 yorum:

  1. Beşamel sos varsa harikadır :)

    YanıtlaSil
  2. aynen beşamel süper sos. tşkler

    YanıtlaSil
  3. Ispanak kökünü önceden annelerimiz pişirirdi, şimdi tarihi eser gibi az rastlanılan bir tarif oldu. Ellerinize sağlık, hele beşamel sos ile harika olmuştur.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.