ÇITIR BÖREK
By Unknown On 18.3.16
ÇITIR BÖREK
bu böreği şiddetle tavsiye ediyorum. yok böyle bi lezzet. yapıp deepfrezede koyabilirsiniz, misafirleriniz gediğinde sadece fırınlamanız yeterli:)))
MALZEMELER
. 4 adet yufka
. 1 su bardağı zeytinyağı
. 1 yemek kaşığı tepeleme un
. 1 yemek kaşığı sirke
. istediğiniz herhangi bir iç malzeme
YAPILIŞI
. bir kasenin içinde zeytinyağı, un ve sirkeyi karıştırın
. düz bir yüzeye yufkayı serip yufkanın her tarafına yağlı karışımdan sürün bu arada unun dibe çökmemesi için arada karışımı karıştırın. daha sonra 2. yufkayı karışımı sürdüğünüz yufkanın üstüne serip her tarafına yağlı karışımdan sürün.
. yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya bölün (sigara böreği gibi)
. parçaların geniş kısmına arzu ettiğiniz iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi sarın.
. bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın
. sardığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine fırçayla yağlı karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
not: içim bitince kalan yufkalara önce rende kaşar peynirini, üstüne de 1 dilim pastırma koyup sardım (paçanga gibi) çok hafif oldu evdekiler çok beğendi artık paçangayı kızartarak yapma böyle fırında yap dediler. paşamların emri başım üstüne:)))
Kategori:
börek,
çaysaati,
hamurişleri,
kahvaltı,
MUTFAGIMDANTARİFLER,
new,
yeni

Benzer Yazılar:
Blogger tarafından desteklenmektedir.
sadece un ile biliyordum ama sirke de ekleyip mutlaka deneyeceğim..
YanıtlaSilbu tarifi deneyin unlu böreği 10 kere katlar. süper bi börek. sevgiler
SilÇok pratik bir börek ,eline sağlık...
YanıtlaSilBu tarifi biliyorum gerçekten çok başarılı ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık !
YanıtlaSilElinize Saglık :)
YanıtlaSilNefis olur hem de..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSil