MAKARON



MALZEME

250 gr toz badem
250 gr pudra şekeri
240 gr toz şeker
110 ml su
160 gr yumurta akı

GANAJ MALZEMESİ

200 ml krema
200 gr beyaz kuvertür çukulata

YAPILIŞI

-badem ve pudra şekeri elenir yoğurmadan karıştırılır
-şeker ve su cezveye konularak II8 dereceye gelene kadar kaynatılır.
-yumurta akları mikserle iyice çırpılır.  II8 derecede kaynatılan şerbet (mayonez yapımında olduğu gibi) ince bir şekilde akıtılarak çırpmaya devam edilir. bu işlem 7-8 dakika arası sürüyor ılık olana kadar mereng olacak
-harmanlanan badem-pudra şekeri karışımı iki kaba ayrılır hazırlanan merengden 80 gramı bir kaba eklenir, istenilen renkte gıda boyası eklenip ell iyice karıştırılır.
-sonra diğer kaptaki malzemeyle renklendirdiğimiz kaptakiler yavaşça karıştırılır. krema torbasına düz uç takılır. hazırlanan malzeme torbaya konularak yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük yuvarlaklar şeklinde sıkılır.
-sert zemine tepsi birkaç şekilde vurularak hamurlar düzleşip içlerindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
-ev tipi fırınlarda I30 derece fırında 20-25 dakika pişirilir

GANAJ YAPIMI

-krema tencereye konularak ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içerisine küçük parçalara ayrılan çıkolatalar konulup eriyine kadar karıştırılır.
-ganaj tamamen soğutulduktan sonra makaron için kullanılan gıda boyasından konulup mikserle iyice çırpılır.
-soğuyan makaronlar ters çevrilip bir parça krema sıkılarak diğer makaron üzerine kapatılır. dinlendikten sonra servis yapılır.       AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

2 yorum:

  1. Harika gorunuyor canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Çok şekerler eminim tatları da öyledir ellerinize sağlık :)
    Sizi takipteyim bana da beklerim.
    suslusirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.