ZEYTİNYAĞLI KIZARTILMIŞ ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI KIZARTILMIŞ ENGİNAR

MALZEMELER

--4 adet enginar

SOS

--1 adet kuru soğan (yarım ay) doğranmış
--5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
--1 yemek kaşığı toz şeker
--1 tatlı kaşığı tuz
--1 tatlı kaşığı un
--2 yemek kaşığı limon suyu
--3 bardak su

GARNÜTÜR

--havuç, bezelye, patates
--dereotu

YAPILIŞI

--enginarları sığ tencereye yerleştirip karıştırdığımız sos malzemelerini üstlerine koyup orta ateşte 40 dakika
   pişirelim.
--enginarlar pişince tencereden çıkarıp zeytinyağladığımız kızgın tavada ön ve arkalarını mühürleyip servis
   tabağına alalım.
--enginarların kalan sosunda sırasıyla küp doğranmış havuçları , bezelyeyi en son da küp patatesi ekleyip
   yumuşayıncaya kadar pişirelim.
--garnütür pişince enginar çanaklarına doldurup dereotuyla süsleyip servis yapalım.

                                          AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

3 yorum:

  1. elinize sağlık hiç bu şekilde yapmamıştım

    YanıtlaSil
  2. enginar kızartması ilk defa duydum açıkçası merak ettim..

    YanıtlaSil
  3. Enginarı sürekli yaparım ama kızartmasını hiç denememiştim. Teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.