KALAMAR TAVA
levrek yapınca kalamar olmadan olmaz dedik onu da yapıverdik. artık marketlerden de kolaylıkla temin edebiliyor.
MALZEMELER
- 1 paket dondurulmuş kalamar
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- karabiber, tuz
- kızartma yağı
TARATOR İÇİN
- 1/2 bayat ekmek içi
- su bardağı ceviz içi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- yarım limon suyu
- 1/2 su bardağı su
- tuz, kırmızıbiber
YAPILIŞI
- temizlenmiş ve doğranmış kalamarları süzgeç içinde çözdürdükten sonra bir kabın içinde tuzlayıp biberledikten sonraüzerini örtecek kadar süt koyup 2 saat kadar bekletin
- sütün içinden çıkarttıktanuna bulayıp fazla unlarını silkeledikten sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alalım.
- fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağında taratorla servis yapalım
TARATORUN YAPILIŞI
- mutfak robotunun içine kıyılmış ceviz içini, ıslatıp iyice sıktığımız ekmek içi, limon suyu, sarımsağı, suyu, kırmızı biberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırıp sos kabının içerisine alalım.
AFİYET OLSUN
-
Hep dondurulmuşları görüyorum alıyım mi almıyım mi diyorum denemek lazım Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKalamar tavaya bayılırım ama hep dışarıda yerim evde yapmayı hiç denemedim ama kolay gibi duruyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSayenizde öğrendim. Denemek kaldı geriye :)
YanıtlaSilHiç denemedim .Deniz ürünlerinde bilmediklerimi denemek beni korkutuyor:) Tadı nasıl peki?
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor. Ama ben nedense yumuşaklığı tutturamıyorum. Lokantalarda daha yumuşak oluyor. Sizin tarife göre tekrar deneyeceğim.
YanıtlaSilHiç tatmadim neye benzer tadı acaba doğan halkası gibiler ama
YanıtlaSilbeklettiğiniz süte biraz da maden suyu eklerseniz tam da dışarıda yediğiniz kalamarların lezzetine kavuşursunuz. :)
YanıtlaSilmukemmel gorunuyor elınıze saglık :)
YanıtlaSilEvde kalamar yapmayi hic denemedim... Cokta seviyorum en kisa zamanda bende bir deniyeyim..
YanıtlaSil