HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV


bitti bitiyor denizlerimizde kalmadı desekte iyice sona yaklaşmadan sizinle hamsili pilavı paylaşmak istedim. hamsinin en çok pilavını ve kılçıklarını çıkartıp birbirine yapıştırıp unlayarak kızartmasını severim.






MALZEMELER

.1 kg hamsi
. 2 su bardağı pirinç
. 2 adet kuru soğan
. 1 çorba kaşığı çam fıstığı
. 1 çorba kaşığı kuş üzümü
. 1 çay bardağı zeytinyağı
. 2 yemek kaşığı tereyağı
. tuz, karabiber, tarçın, yenibahar (miktar damak tadınıza göre)

YAPILIŞI

ÖN HAZIRLIK,

. pilavı sıcak ve tuzlu suda yarım saatten az olmamak kaydıyla bekletin.
. hamsilerin kılçıklarını çıkarın.

. tencereye koyduğumuz zeytinyağı ve tereyağında ince ince kıydığımız soğanlarla çamfıstıklarını pembeleşinceye kadar kavuralım. yarım saat sıcak suda suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp yıkadıktan sonra soğan ve fıstıkların üzerine koyup birlikte kavuralım. tuz ve baharatları,  kuşüzümünü pirinçlere ekleyip üzerine 1 parmak çıkacak kadar su ekleyip tencerenin ağzını kapatarak pişirelim.
. pilav suyunu çekince  altını kısıp 5 dakika daha pişirdikten sonra ( pirinçler göz göz olunca) tencerenin altını kapatın.
. temizleyip kilçıklarını çıkarttığınız balıkları fırına dayanıklı kabın her tarafını katı yağ ile yağlıyarak altını ve yanlarını sıkı sıkı  balıkların sırtları kaba gelecek şekilde dizip dinlenmiş olan pilavı  hamsilerin üzerine yayın.
. en üstede sırtları uste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.. fırın kabını servis tabağına ters çevirerek dikkatlice çıkarıp servis yapın

                                           AFİYET OLSUN
ADSENSE

kurabiyenin adresi

Merhaba ben Sevda Alphan bloğuma hoşgeldiniz.Tariflerim denenmiş lezzetleri test edilmiştir. Butik Pastalarım için siparişleriniz beklerim. Blogger dostlarımla etkinliklerim ise en sevdiğim keyfim. ..

Adsense

6 yorum:

  1. Süperrrrr ellerinize sağlık. Bayılırım nefis bir lezzet. Ben bulgur pilavı ile de denedim her ikisi de harika oluyor.

    YanıtlaSil
  2. O kadar hamsi yiyesim varki anlatamam:( Yaşadığım yerde malesef yok..

    YanıtlaSil
  3. bayılırım ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
  4. Off en sevdiğim elinize sağlık (:

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.